dinsdag 23 april 2013

Gratis seminar voor veiling- en kunstprofessionals

Op 14 mei vanaf 15.30 uur vindt in Amsterdam een interessant juridisch seminar voor veiling- en kunstprofessionals plaats. Voor lezers van www.veilingexpert.com is de toegang gratis, zo lang er plaatsen zijn. Het seminar vindt plaats bij Van der Steenhoven Advocaten te Amsterdam.
"Wat hebben kunst en recht(en) met elkaar te maken?" schrijven zij "Om te beginnen het volgrecht. Hoe zit het met auteursrechtelijk beschermde afbeeldingen? Wat is vrij te gebruiken en waar moet u voor betalen? Maar ook het Mededingingsrecht wordt steeds belangrijker binnen de kunstwereld. De Autoriteit Consument & Markt (voorheen Nederlandse Mededingingsautoriteit) heeft de kunstwereld onder de loep liggen. Wat betekent dat voor u en hoe gaat u daarmee om?
Tot ons genoegen hebben wij Tim Erpenbeek de Wolff, directeur van het Venduehuis der Notarissen in Den Haag, bereid gevonden om een inleiding te verzorgen. Hij heeft regelmatig te maken met volgrecht en beeldrecht en over zijn ervaringen kan hij levendig vertellen. Anouschka van de Graaf, Ruby Nefkens en Jarl Koning brengen duidelijkheid in de regelgeving en geven u graag tips mee voordat u met een gerust hart kunt genieten van de lenteborrel in onze mooie tuin."
Om u in te schrijven klikt u hier. (Foto's experts mr. Ruby Nefkens, links en mr. Anouschka de Graaf rechts.)