donderdag 22 december 2011

Kunstveiling: Mark Kolthoff

Arthur Brouwers was jarenlang directeur van veilingsite Ricardo, maar had een speciale belangstelling voor de kunstrubrieken.
Nu kan hij met zijn eigen onderneming www.kunstveiling.nl beide botvieren: kennis van digitaal veilen en van kunst. "Wij bewegen ons in het segment tot ongeveer € 500," zegt Brouwers. "En met name hebben we veel aanbieders van grafiek." Iedereen die dat wil kan zich bij de site registreren en er zelf een werk opzetten. De transactie doet men dan met de koper, in onderling overleg over transport, betaling en dergelijke. Maar Brouwers houdt wel in de gaten of het aanbod veilingwaardig is. Zo niet, haalt hij het weg. "Geen troep en geen valse werken," zegt hij. "En ook wil ik amateurs weren die hun eigen werk gaan aanbieden."
Men kan ook bij Brouwers terecht om hele collecties te veilen. De veilingmeester neemt dan het werk van het invoeren en dergelijke uit handen, en vraagt een geringe commissie. De verkoper kan zelf bepalen hoe lang hij wil dat de veiling duurt. Ook stelt men zelf het instapbedrag voor het eerste bod vast, wat dan tevens de limiet is. Neem hier zelf een kijkje in het gevarieerde aanbod.
Afgebeeld is een aquarel uit de jaren vijftig (21 x 26 cm) van Mark Kolthoff, de schilder die vooral als fotograaf beroemd werd.