vrijdag 2 december 2011

Robin Peters wint


Robin Peters van het Zeeuws Veilinghuis te Middelburg is verkozen tot Veilingmeester van het Jaar 2011. 
Verreweg de meeste stemmen zijn uitgebracht op deze talentvolle veilingexpert die tevens de jongste veilingmeester van Nederland is. Spontaan en enthousiast, maar ook ter zake zeer kundig, en een belofte voor de toekomst, dat vindt de jury. Ook Christies Benthe Tupker en scheidend directeur van Van Spengen Frederik Baerveldt kregen veel stemmen.
De uitverkiezing werd georganiseerd door de websites www.veilingexpert.com en www.kunstkoopindex.nl. Vele tientallen bezoekers brachten hun stem uit. Hen werd tevens gevraagd om de reden aan te geven waarom de veilingmeester van hun voorkeur de titel zou verdienen. Uit de vele gemotiveerde stemmen werd door de jury het volgende juryrappport opgesteld:

"Robin Peters is de jongste veilingmeester van Nederland, en is daarmee een grote aanwinst voor de (verjonging van de) kunst- en antiekwereld. Hij begrijpt dat het veilen niet alleen adequaat en kundig moet geschieden maar dat er ook een entertainmentswaarde mee verbonden is, die echter niet ten koste mag gaan van het verkoopproces. Spontaniteit en enthousiasme zijn daarbij doorslaggevend. Bovendien heeft Robin Peters nu reeds een grote kennis op een breed terrein van het veelomvattende veld van kunst en antiek. Dat belooft voor de toekomst des te meer. Zijn passie voor het vak en voor de materie is oprecht, en hij weet dit, ook buiten de veilingen om, op het publiek en de klanten over te brengen. Zo is Robin Peters een aanwinst voor het vak, en geeft hij een impuls aan het gehele veilingwezen."

Andere veilingmeesters op wie veel gestemd is zijn Benthe Tupker van Christies, die onder meer bewonderd wordt om het charisma waarmee ze een biedende zaal weet te bezielen, en zoals men zou kunnen verwachten, Frederik Baerveldt, de scheidend directeur van Van Spengen te Hilversum, die door zijn zichtbaarheid in het televisieprogramma Cash op Zolder klinkende promotie maakt voor kunst en antiek bij een breed publiek.

Foto: Robin Peters, Zeeuws Veilinghuis te Middelburg. Veilingmeester van het Jaar 2011.

Niet voor publicatie:
De veilingmeester van het jaar wordt georganiseerd door www.veilingexpert.com en www.kunstkoopindex